350 poze   75808 vizite
Albume
1 11 1-CUMPAR1 11 2-DE VANZARE1 11 3-Incubatoarele mele1 11-CONTACT1 12-GAINI DE RASA   Cuchinchina pitic alb   Cuchinchina pitic Alb si Alb bobat pe negru 2011   Italiana Alba   Italiana Gri-Perlat   Italiana Neagra   ItalianaPotarnichie   Pinta Asturiana   Susex herminat deschis1 13-IEPURI DE RASA   1-Urias Maghiar      11-Iepurele meu   2-Fluture German      Fluture German-pui   3-Cap de leu   31-Pui cap de leu   Bolile iepurilor de rasa 1   Bolile iepurilor de rasa 2   Bolile iepurilor de rasa 3   Plante toxice pentru iepuri   REGULAMENTUL DE ARBITRARE A IEPURILOR DE RASA1 14 1 Gaste1 14 2-GAINILE MELE   Cunostinte despre crestere si ouatul gainilor   Despre Cresterea Pasarilor   Gaini Deosebite_ Barboase _ Motate   Hibrizi brahma-gat golas   Vaccinarea gainilor de rasa   VACCINAREA PUILOR DE GAINA SI GAINILOR ADULTE1 15 1 CAPRELE MELE1 15 5-PAGINA TUTUROR   Pagina de cumparare   Pagina de vanzare1 16-Tratamente naturiste1 17 CARACTERISTICI Gaini de Rasa   ARAUCANA   AUSTRALOP   BRAHMA   COCHINCHINA PITIC   COCHINCHINA URIAS   COQ DE LIMOUSINE   FAVEROLLES SALMON URIAS si PITIC   GAT GOLAS de TRANSILVANIA   HAMBURG   ITALIANA   KABIR   LAKENVELDER   MARANS   MATASE JAPONEZA   MII DE FLORI   MINORCA   MOTATA OLANDEZA   NEW HAMPSIRE   ORPINGTON   PADUANA   PHEONIX   PLAYMOUTH ROCK   RHODE ISLAND   SULTAN   SUSSEX   TOTENKO   WYANDOTTE URIAS si PITIC   YOKOHAMA   YR RATE   YWZ GAINI AUTOHTONE1 18 CARACTERISTICI Iepuri de rasa   ALB VIENEZ   ALBASTRU VIENEZ   ANGORA   ARGINTIU FRANCEZ   BURGUNDER ROSU   CALIFORNIAN   CASTOR REX NEGRU   CINCHILLA   FLUTURE GERMAN   MARDER   NEOZEELANDEZ   REX CASTOR ALB   REX CASTOR MARO   URIAS BELGIAN   URIAS GERMAN ALB   URIAS GERMAN CINCILLA   URIAS GERMAN GRI   URIAS GERMAN PESTRIT1 19-TARGURI SI EXPOZITII

membru din 7 noiembrie 2010

ITALIANA

Este o rasa usoara, specializata pentru productia de oua, cu coaja alba si o greutate mare. Cantitatea si calitatea carnii care se poate obtine de la aceasta rasa sunt inferioare. Este rasa al carui material genetic este foarte des folosit in vederea obtinerii hibrizilor comerciali pentru oua. Puicile pot incepe ouatul dupa varsta de 4 luni.

Origine: Italia, dar majotitatea varietetilor s-au dezvoltat in Marea Britanie, America si Danemarca,

Greutate: 2 - 2.5 kg F, 2.5 - 3 kg M

Raspandire: rara

Varietati recunoscute: potarnichiu inchis, deschis, alb, negru, herminat, argintiu

Frecventa ouatului: 4 buc/saptamana

Numar oua/an: 200 -280 buc

Culoarea cojii oului: alb

Greutatea oului: 60 - 65 g

Docilitate: redusa

Clocitul: nu

Personalitate: evita contactul cu oamenii, tendinte de nervozitate, inteligenta si, mai ales, zboara !

Tolerabilitate la frig: redusa

Aspect exterior

Creasta: simpla

Mot: nu

Pene la picioare: nu

Numar degete: 4

Are origine mediteraneană provenind din găinile locale italiene de culoare variabilă, exportate în SUA unde în circa 40 de ani, prin selecţie şi încrucişări de infuzie cu Minorca, Spaniolă, Combatantă malaeză, Phonix, Yokohama etc, a fost îmbunătăţită şi ameliorată, fiind extinsă apoi în toate ţările.
Există la ora actuală tipuri diferite de Leghorn ca: tipul american, danez, german, olandez etc. De asemenea, s-au diferenţiat numeroase linii consangvinizate sau zootehnice ce se folosesc în mod curent în hibridări pentru producţia de ouă.
Pe baza materialului biologic iniţial, s-a format în Italia şi Germania rasa italiană asemănătoare cu Leghornul şi care are mai multe varietăţi de culoare.
Rasa Leghorn are 12 varietăţi de culoare: albă, brună, potârnichie, neagră, barată, pestriţă, albastră, galbenă, argintie, aurie etc.
Cea mai productivă şi răpândită este varietatea albă care produce între 180-270 bucăţi ouă anual (în medie 220 ) cu masa medie de 55-67 g şi coaja albă.
Consumul specific variază între 3,0-3,5 kg/1kg ouă, fecunditatea de 80-92 %, capacitatea de ecloziune de 80-87 % şi mortalitatea în primul an variază între 8-13 %.
Masa corporală este cuprinsă între 2,5-2,7 kg la masculi şi 1,7-2,0 kg la femele, cu variaţii după tip.
Maturitatea sexuală se instalează la 130-150 de zile, manifestă foarte slab instinctul de clocit (4%).
În 1969 a fost obţinut “mini” Leghornul produs de o firmă americano-englezo-canadiană, în urma descoperirii unei gene mutante localizată pe cromozomul sexual.
Prezintă avantajul unui consum mai redus de furaje, densitatea mai mare pe spaţiul construit, temperament liniştit şi producţie egală cu a Leghornului obişnuit.
În ceea ce priveşte viteza de creştere, puii realizează până la 8 săptamâni o masă medie redusă (0,7 kg) şi un consum specific ridicat (3,9 kg), cu randamentul la sacrificare de 78,5 % şi raportul carne-oase de 3,6:1.
În ţara noastră s-au importat mai multe liniii ale rasei Leghorn de la diverse firme comerciale din SUA, Canada, Japonia, Anglia etc.
Din liniile 5 şi 6 s-a obţinut hibridul “Starcros”, iar din liniile 7 şi 8 prin selecţie, hibridul “Perla”.
Pe baza acestui material, a importului ulterior, prin lucrări complexe de selecţie, hibridări, producem la ora actuală materialul biologic propriu, cu înalte calităţi productive, iar rasa deţine primul loc în asigurarea producţiei de ouă (1989).
S-au creat hibrizi comerciali româneşti pentru ouă de consum denumiţi Albo-67, Albo-70, Safir-104 şi Safir-108, cu o masă corporală medie de 1,5-1,7 kg, care produc între 225 şi 265 ouă cu o masă medie de 55-57 g.
Rasa este valoroasă ca producţie şi bună amelioratoare.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.